DE KEUKEN – PUUR ZONDER POESPAS
De Buffel staat voor puur eten zonder poespas. Gemaakt met liefde voor het vak en eerlijke ingrediënten. Mooie stukken vlees, kip, dagverse vis en groenten. Met een vleugje Argentijnse invloeden, een snufje uit de Aziatische keuken en een mespunt Spaanse en Italiaanse smaken. Indien de kwaliteit dat toelaat dicht bij huis gekocht en seizoensgebonden. Bereid tot mooie gerechtjes. Voor omnivoren, carnivoren en herbivoren. Maar vooral voor iedereen die waarde hecht aan pure smaken.
DE KAART – NIET KIEZEN, MAAR DELEN
Ook altijd moeite met kiezen van de kaart? Vlees of vis? Een voor- of juist nagerecht? Met een snufje oosters of een mespunt mediterraans? Gelukkig is delen het nieuwe kiezen. En de nieuwe kaart is daar optimaal op afgestemd. Bestel bijvoorbeeld een van de vele planken met uiteenlopende lekkernijen. Kies voor kleine gerechtjes om te delen. Bepaal zelf in welke volgorde. En bestel gerust wat bij. Niet alleen goed voor diegenen met keuzestress, maar vooral ook een stuk gezelliger.
CARPACCIO ORIGINALE – AL SINDS 1950
Wie vlees kan waarderen, heeft vast weleens een carpaccio op zijn bord gehad. Maar wist je ook dat het recept van de originele variant al uit 1950 stamt? Guiseppe Cipriani had in zijn bar tal van beroemde stamgasten, waaronder Charlie Chaplin en Ernest Hemingway. Ook de Venetiaanse gravin Amalia Nani Mocenigo was een graag geziene gast. Toen zij van haar dokter rauw rood vlees moest eten, omdat zij aan bloedarmoede leed, bedacht de toenmalige eigenaar de carpaccio-schotel. Hij noemde het gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio.
HET VLEES – EEN KLASSE APART
Goed vlees, daar houden we bij De Buffel van. Van klassiekers als spareribs en ossenhaas tot nieuwkomers als ‘Tagliata di manzo’ en vlees van het Duroc-varken. Duroc? Dat is het next level in varkensvlees. Het heeft een krachtige, intense smaak (net als één van zijn bekende soortgenoten) en een malse bite. Dit mede door het feit dat het vlees vrij is van inentingen, de dieren goed verzorgd zijn, en voldoende bewegingsruimte en goede voeding hebben gekregen. En dat proef je.
DE GRILL – KOKEN ZONDER VUUR
Zuid-Amerika meets Azië in het hart van onze zaak. Hier staat onze trots. Een unieke grill die de Argentijnse parrilla combineert met de robata uit Japan. En met Mediterrane invloeden zoals je van ons gewend bent. Zonder hout en gas, maar een 100% electric lava-grill en daarmee duurzaam. Speciaal ontwikkeld in samenwerking met Rosval en het toonaangevende Heidebrenner. Met smaken die je doen verbazen: puur, eerlijk en gezonder, omdat er geen fijnstof ronddwarrelt. Zo zet je al je zintuigen op scherp.
De Buffel - Dorpsplein 28 - 5683 GA - BEST -
T: 0499 327221 - E: info@debuffelbest.nl